Skip to Content

Informare Sedinta Senat 26.03.2014

Sedinta senatului universitar din 26.03.2014 a inclus 3 puncte.

1.Validarea concursurilor universitare.

Pentru facultatea de medicina generala au fost confirmate toate cele 7 concursuri pentru postul de profesor universitar, punctajul maxim obtinut fiind de 806 puncte. Au fost confirmate de asemenea 13 (din 14) dintre concursurile pentru postul de conferentiar universitar (punctaje intre 147 si 533 puncte), 25 concursuri pentru postul de sef de lucrari universitar (puntaje între 20,45 si 399 puncte) si 15 (din 17) dintre concursurile pentru postul de asistent universitar (medii intre 7,66 si 9,94).

Pentru facultatea de medicină dentara au fost confirmate concursurile pentru 1 post de profesor universitar, 1 post de conferentiar universitar, 1 (din 2) post de sef de lucrari universitar si 1 post de asistent universitar.

Pentru facultatea de farmacie au fost confirmate 4 concursuri pentru pozitia de profesor universitar, 6 concursuri pentru pozitia de conferentiar universitar si 4 (din 5) concursuri pentru postul de sef de lucrari universitar.

Pentru facultatea de moase si asistenti medicali au fost confirmate concursurile pentru 2 posturi de conferentiar universitar si 4 posturi de sef de lucrari universitar. Concursul pentru 1 post de profesor universitar nu a fost validat de consiliul universitar al facultatii. Cu 2 abtineri, concursul nu a fost validat.

2. Propunerea de metodologie pentru prelungirea activitatii cadrelor didactice care au ajuns la varsta pensionarii.

La varsta pensionarii membrul comunitatii universitare respectiv nu mai poate avea pozitia de sef de disciplina. S-a propus introducerea unor criterii de performanta pentru completarea acestei metologii. S-a supus la vot si doar 18 membri ai senatului universitar au votat pentru completarea metodologiei. Propunerea nu a fost aprobata.

3. Diverse. Au fost discutate urmatoarele:

3.1. Exista o propunere privind acordarea titlului de profesor emerit. Se asteapta amendamente pentru validarea acestei propuneri.

3.2. S-au supus la vot cererile pentru efectuarea activitatii in regim la plata cu ora la facultatea de inginerie medicala (3 cereri), facultatatea de educatie fizica si sport (1 cerere) si la universitate (1 cerere). Au fost aprobate.

3.3. S-a supus aprobarii ocuparea unei pozitii de sef de clinica. S-a aprobat.

3.4. A fost prezentata contestatia depusa in urma unui concurs pentru ocuparea unui post de conferentiar. A fost prezentat raspunsul comisiei. Votul comisiei a fost aprobat.

3.5. S-a propus ca taxele de studiu pentru cetatenii UE si non UE sa nu fie diferite; la fel si pentru rezidentii cetateni ai altor tari. Propunerea a fost aprobata.

3.6. S-a prezentat cifra de scolarizare la medicina militara (41 locuri repartizate intre medicina generala, medicina dentara si farmacie).

3.7. Se lucreaza la adaptarea burselor pentru studentii universitatii noastre (cresterea cuantumului acestora).